Makrely v oleji

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Makrela obecná
  • 1 šálek Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 954 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 83 g
  • Sodík 207 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 155 mg
  • Draslík 378.4 mg
  • Vláknina 15965.8 mg
  • Vitamín A 15965.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Makrely očistíme a vykucháme. Poté ryby rozpůlíme a vyjmeme páteř.

  • 2

    Takto připravené makrely osolíme po obou stranách a opečeme na pánvi.

  • 3

    Připravíme si porcelánovou nádobu, kam opečené makrely uložíme a zalijeme olejem. Navrch položíme jeden bobkový list a tři zrnka pepře. Necháme uležet v chladu.

  • 4

    Makrely podáváme jako předkrm až po uležení ozdobené dílky citrónu a cibulí nakrájenou na kolečka.

Komentáře k receptu