Makrely se smetanovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 2 ks Makrela obecná
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 dl Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 410 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 255 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 255.7 mg
  • Draslík 94.4 mg
  • Vláknina 446 mg
  • Vitamín A 446 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Makrely očistíme a vykucháme. Dáme je vařit do osolené a okyselené vody s kouskem cibule. Makrely nesmíme vařit na prudkém ohni, neboť by se rozpadly. Jakmile jsou uvařené, necháme je vychladit.

  • 2

    Vychlazené makrely sloupneme z kůže, odkrojíme jim hlavy, rozpůlíme a vyndáme páteř. Takto připravené půlky makrel rozložíme na plochou mísu.

  • 3

    Vejce uvaříme natvrdo a poté velmi jemně nasekáme. Nasekaná vejce zamícháme do okyselené smetany a přidáme i jemně nasekanou petrželovou nať.

  • 4

    Takto připravenou smetanovou omáčku nalijeme na makrely a dáme na několik hodin uložit do chladu.

Komentáře k receptu