Valašské brynzové halušky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 250 g Sýr Brynza
  • 150 g Klobása uzená
  • 50 g Slanina vepřová
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 635 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 652 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 69.8 mg
  • Draslík 628 mg
  • Vláknina 10875 mg
  • Vitamín A 10875 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a omyjeme brambory, pak je na struhadle najemno nastrouháme. V míse je dobře promícháme s polohrubou moukou, vajíčkem, solí, těsto by mělo být mírně vláčné – ani velmi tuhé, ani řídké.

  • 2

    Slaninu a klobásu nakrájíme na malé kostičky a v pánvi je vysmažíme dozlatova.

  • 3

    Do většího hrnce si dáme vařit vodu se solí a když přijde k varu, těsto do vody pomocí ploché vařečky pasírujeme přes haluškovač – děrované síto. Halušky ve vodě promícháme, musí vyplavat, a vaříme je přibližně 2–3 minuty. Pak je sítem vyjmeme, dáme do mísy a promícháme s brynzou.

  • 4

    Brynzové halušky podáváme horké a na každou porci dáme 1–2 lžíce slaniny s klobásou.

Komentáře k receptu