Valašské brynzové halušky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 635 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 27 g
- Sodík 652 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 69.8 mg
- Draslík 628 mg
- Vláknina 10875 mg
- Vitamín A 10875 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme a omyjeme brambory, pak je na struhadle najemno nastrouháme. V míse je dobře promícháme s polohrubou moukou, vajíčkem, solí, těsto by mělo být mírně vláčné – ani velmi tuhé, ani řídké.
-
2
Slaninu a klobásu nakrájíme na malé kostičky a v pánvi je vysmažíme dozlatova.
-
3
Do většího hrnce si dáme vařit vodu se solí a když přijde k varu, těsto do vody pomocí ploché vařečky pasírujeme přes haluškovač – děrované síto. Halušky ve vodě promícháme, musí vyplavat, a vaříme je přibližně 2–3 minuty. Pak je sítem vyjmeme, dáme do mísy a promícháme s brynzou.
-
4
Brynzové halušky podáváme horké a na každou porci dáme 1–2 lžíce slaniny s klobásou.