Treska indická s rajčaty
Suroviny
- 400 g Rajčata
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 kávová lžička Kurkuma
- 0.5 kávová lžička Garam masala
- 1 kávová lžička Kmín římský
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika červená
- 2 stroužek Česnek
- 4 plátek Treska aljašská
- 1.5 dl Kokosové mléko
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 163 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 12 g
- Sodík 203 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0.4 mg
- Draslík 381.3 mg
- Vláknina 5762.2 mg
- Vitamín A 5762.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme sůl, pepř, rybí plátky a osmahneme po obou stranách do hněda. Vyndáme je z pánve a dáme stranou. Přidáme pokrájenou cibuli, rozetřený česnek, pokrájenou červenou papriku, kmín, kurkumu, koriandr, garam masalu a smažíme 2 minuty. Přidáme pokrájená rajčata, přivedeme k varu a povaříme 5 minut. Přidáme do pánve rybí plátky a podusíme je 8 minut.
-
2
Vyndáme je z pánve, dáme na servírovací mísu a udržujeme teplé. Do pánve přidáme kokosové mléko a prohřejeme.
-
3
Omáčkou přelijeme rybí plátky a ihned podáváme.