Zapečené čerstvé sardinky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 558 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 42 g
- Sodík 579 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 258.1 mg
- Draslík 233.8 mg
- Vláknina 3055 mg
- Vitamín A 3055 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lžíci oleje rozehřejeme v pánvi a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme pokrájené cukety a smažíme do zlatova 5 minut. Vmícháme do směsi 2 lžíce tymiánu.
-
2
Polovinu osmažených cuket a cibule dáme do zapékací mísy (vymažeme lžící oleje), přidáme plátky sardinek a posypeme je polovinou parmezánu. V další vrstvě bude zbytek smažených cuket a cibule a zbývající tymián.
-
3
Rozšleháme v misce vejce s mlékem, sůl, pepř a směsí polijeme horní vrstvu v zapékací míse. Posypeme zbylým parmezánem.
-
4
Pečeme 25 minut v předehřáté troubě. Podáváme horké.