Madridská omeleta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 193 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 9 g
- Sodík 616 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 368 mg
- Draslík 495.9 mg
- Vláknina 5857.5 mg
- Vitamín A 5857.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme kostičky brambor a cibule a zamícháme. Dozlatova osmahneme. Přebytečný olej z pánve vylijeme.
-
2
Rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a našleháme vidličkou. Vejce nalijeme na pánev a zamícháme se zeleninou. Smažíme asi 10 minut, až vejce téměř ztuhnou, potom pánev umístíme na 1–2 minuty pod horký gril, aby byla omeleta i na povrchu zlatavě hnědá.
-
3
Vyklopíme ji na vyhřátý talíř a na čtvrtiny ji rozkrájíme. Zdobíme ji nasekanou petrželovou natí.