Omeleta Bennett

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Treska uzená
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 446 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 737 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 569.5 mg
  • Draslík 525.9 mg
  • Vláknina 66.3 mg
  • Vitamín A 66.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 56.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky a bílky oddělíme do misek. Ke žloutkům přidáme 2 lžíce smetany a metlou ušleháme do pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh. Do žloutkové pěny vmícháme 1 lžíci sněhu, promícháme a zlehka vmícháme zbylý sníh, vykostěnou, na kousky nalámanou uzenou tresku a polovinu nastrouhaného parmezánu. Nakonec směs opepříme.

  • 2

    Ve velké pánvi zpěníme máslo, nalijeme připravenou směs a necháme ji vespod ztuhnout. Potom špachlí omeletu nadzvedneme, aby tekutá směs mohla stéct od středu ke stěnám pánve.

  • 3

    Omeletu posypeme zbylým sýrem, zalijeme zbylou smetanou, vložíme pod rozpálený gril a dopečeme.

  • 4

    Upečená omeleta má být na povrchu zlatavá. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu