Omeleta Bennett
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 446 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 32 g
- Sodík 737 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 569.5 mg
- Draslík 525.9 mg
- Vláknina 66.3 mg
- Vitamín A 66.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 56.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutky a bílky oddělíme do misek. Ke žloutkům přidáme 2 lžíce smetany a metlou ušleháme do pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh. Do žloutkové pěny vmícháme 1 lžíci sněhu, promícháme a zlehka vmícháme zbylý sníh, vykostěnou, na kousky nalámanou uzenou tresku a polovinu nastrouhaného parmezánu. Nakonec směs opepříme.
-
2
Ve velké pánvi zpěníme máslo, nalijeme připravenou směs a necháme ji vespod ztuhnout. Potom špachlí omeletu nadzvedneme, aby tekutá směs mohla stéct od středu ke stěnám pánve.
-
3
Omeletu posypeme zbylým sýrem, zalijeme zbylou smetanou, vložíme pod rozpálený gril a dopečeme.
-
4
Upečená omeleta má být na povrchu zlatavá. Ihned podáváme.