Špenátová omeleta s hříbky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 596 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 46 g
- Sodík 1840 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 770 mg
- Draslík 1241.8 mg
- Vláknina 5045 mg
- Vitamín A 5045 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.6 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme olej, vyškvaříme na něm kostičky slaniny, přidáme nakrájené hříbky a krátce je podusíme. Vložíme nasekaný špenát a 1–2 minuty jej v oleji obracíme. Nenecháme jej povadnout.
-
2
Našleháme vejce, podle chuti přisolíme, opepříme. Vejci zalijeme houby se špenátem a středně zprudka smažíme. Jak vejce tuhnou, omeletu nadzdvihneme lopatkou a pánev nakloníme, aby syrová vejce vytekla dospodu.
-
3
Posypeme omeletu strouhaným parmezánem a na 1–2 minuty umístíme 10 cm pod horký gril, až je povrch zlatavě hnědý a na dotek pevný. Omeletu rozkrojíme napůl a servírujeme.