Špenátová omeleta s hříbky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Slanina vepřová
  • 250 g Hříbky čerstvé
  • 125 g Špenát listový čerstvý
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 596 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 1840 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 770 mg
  • Draslík 1241.8 mg
  • Vláknina 5045 mg
  • Vitamín A 5045 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.6 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme olej, vyškvaříme na něm kostičky slaniny, přidáme nakrájené hříbky a krátce je podusíme. Vložíme nasekaný špenát a 1–2 minuty jej v oleji obracíme. Nenecháme jej povadnout.

  • 2

    Našleháme vejce, podle chuti přisolíme, opepříme. Vejci zalijeme houby se špenátem a středně zprudka smažíme. Jak vejce tuhnou, omeletu nadzdvihneme lopatkou a pánev nakloníme, aby syrová vejce vytekla dospodu.

  • 3

    Posypeme omeletu strouhaným parmezánem a na 1–2 minuty umístíme 10 cm pod horký gril, až je povrch zlatavě hnědý a na dotek pevný. Omeletu rozkrojíme napůl a servírujeme.

Komentáře k receptu