Bačovský závin s Oštiepkom a klobásou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 402 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 12 g
- Sodík 453 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 49.1 mg
- Draslík 296.7 mg
- Vláknina 4636.4 mg
- Vitamín A 4636.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme a uvaříme ve vývaru ve slupce. Vychladlé oloupeme a jemně pomeleme.
-
2
Do misky nastrouháme 100 g ovčího uzeného sýru Oštiepok a 100 g si nakrájíme na tenká kolečka. Připravíme si pikantní uzenou klobásu.
-
3
V míse pomleté brambory smícháme se solí, 1 vejcem a hladkou moukou. Těsto dáme na hrubou moukou pomoučený vál a rukama dobře propracujeme. Pod těsto si dáme pečící papír a válečkem ho rozválíme na sílu asi 1 cm. Na plát těsta rozložíme nakrájené plátky sýra, na něj položíme za sebou 2 nožičky klobásy a pomocí pečícího papíru závin svineme.
-
4
Pečeme v předem vyhřáté troubě přibližně 15 - 20 minut při 200°C.
-
5
Závin po 15 - 20 minutách potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme nastrouhaným sýrem a závin zprudka dopečeme (přibližně 5 - 8 minut při 220°C), až je kůrka zlatá.
-
6
Závin nakrájíme na porce a podáváme ho teplý i studený s kysaným zelím.