Kubánská rýže

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 90 g Hrášek
  • 60 g Mrkev kořen
  • 250 g Rajčata
  • 200 g Rýže loupaná
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 150 g Kukuřice
  • 500 ml Vývar drůbeží
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 536 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 887 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 348.1 mg
  • Vláknina 9388 mg
  • Vitamín A 9388 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli a čištěnou a na kostičky nakrájenou mrkev a mírně smažíme a průběžně promícháváme 3-5 minut, až je cibule sklovitá.

  • 2

    Vložíme důkladně propláchnutou a okapanou rýži a průběžně ji promícháváme a opražíme. Přidáme omytá a pokrájená rajčata a vývar.

  • 3

    Nasypeme kukuřici, hrášek a rajský protlak a uvedeme do varu. Podusíme za občasného zamíchání 12-15 minut, až rýže změkne a tekutina se vypaří.

  • 4

    Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme česnek. Ozdobíme nasekanou petrželovou natí a ihned podáváme.

Komentáře k receptu