Cukrové brambory v mandlovém těstě
Suroviny
- 150 g Čokoláda hořká
- 200 g Mandle
- 20 g Máslo čerstvé
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 160 g Mouka pšeničná hrubá
- 150 g Cukr moučkový
- 200 g Cukr moučkový
- 6 ks Vaječný bílek slepičí
- 6 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Citronová kůra
- 1 špetka Vanilka mletá
- 0.25 l Smetana čerstvá ke šlehání
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 705 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 37 g
- Sodík 76 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 312.8 mg
- Draslík 365.4 mg
- Vláknina 9879.6 mg
- Vitamín A 9879.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 7.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme cukr, žloutky, vanilku, nastrouhanou citrónovou kůru a třeme do zhoustnutí. Poté přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku, těstíčkem naplníme vymazané a mouku vysypané formičky, v mírně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Hotové indiánky vydlabeme, naplníme smetanou nebo slepíme džemem a spojíme vždy po dvou k sobě, aby byly kulaté (jako brambory). Takto připravené obalíme mandlovým těstem, posypeme nastrouhanou čokoládou, nahoře nařízneme a složíme do papírových košíčků.
-
2
Mandlové těsto: jemně nastrouhané mandle smícháme s vejcem a v hmoždíři utlučeme. Poté položíme na vál, přidáme cukr, vypracujeme těsto a vyválíme plát. Vykrojíme z něj kolečka ve velikosti dle potřeby.