Cukrové brambory v mandlovém těstě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 150 g Čokoláda hořká
  • 200 g Mandle
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 160 g Mouka pšeničná hrubá
  • 150 g Cukr moučkový
  • 200 g Cukr moučkový
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 0.25 l Smetana čerstvá ke šlehání
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 705 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 76 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 312.8 mg
  • Draslík 365.4 mg
  • Vláknina 9879.6 mg
  • Vitamín A 9879.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 7.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme cukr, žloutky, vanilku, nastrouhanou citrónovou kůru a třeme do zhoustnutí. Poté přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku, těstíčkem naplníme vymazané a mouku vysypané formičky, v mírně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Hotové indiánky vydlabeme, naplníme smetanou nebo slepíme džemem a spojíme vždy po dvou k sobě, aby byly kulaté (jako brambory). Takto připravené obalíme mandlovým těstem, posypeme nastrouhanou čokoládou, nahoře nařízneme a složíme do papírových košíčků.

  • 2

    Mandlové těsto: jemně nastrouhané mandle smícháme s vejcem a v hmoždíři utlučeme. Poté položíme na vál, přidáme cukr, vypracujeme těsto a vyválíme plát. Vykrojíme z něj kolečka ve velikosti dle potřeby.

Komentáře k receptu