Fusilli s třemi druhy sýru
Suroviny
- 250 g Těstoviny Fusilli
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 90 g Máslo čerstvé
- 45 g Mouka pšeničná hladká
- 400 g Sýr Fontina
- 150 g Mozzarella
- 125 g Sýr Parmezán
- 3 g Muškátový oříšek
- 60 g Strouhanka
- 900 ml Mléko polotučné
- 1 ks Bobkový list
- 3 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Tuk
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1230 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 75 g
- Sodík 1931 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 191.5 mg
- Draslík 120.6 mg
- Vláknina 5620.3 mg
- Vitamín A 5620.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mozzarellu, parmezán a sýr fontina nastrouháme.
-
2
Těstoviny vaříme ve vroucí osolené vodě doměkka podle návodu. Procedíme je a dáme stranou.
-
3
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Postupně přiléváme mléko. Přidáme bobkový list a průběžně vaříme dohusta.
-
4
Odstavíme z ohně a odstraníme bobkový list, pak vmícháme fontinu, mozzarellu, 90 g parmezánu a těstoviny. Dochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem.
-
5
Vymažeme velkou mělkou zapékací misku tukem a rozestřeme do ní těstovinovou směs. Posypeme strouhankou a zbývajícím parmezánem, předehřejeme troubu na 180 °C a pečeme asi 40 minut, až povrch zezlátne.