Fusilli s třemi druhy sýru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Těstoviny Fusilli
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 90 g Máslo čerstvé
  • 45 g Mouka pšeničná hladká
  • 400 g Sýr Fontina
  • 150 g Mozzarella
  • 125 g Sýr Parmezán
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 60 g Strouhanka
  • 900 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1230 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 1931 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 191.5 mg
  • Draslík 120.6 mg
  • Vláknina 5620.3 mg
  • Vitamín A 5620.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mozzarellu, parmezán a sýr fontina nastrouháme.

  • 2

    Těstoviny vaříme ve vroucí osolené vodě doměkka podle návodu. Procedíme je a dáme stranou.

  • 3

    V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Postupně přiléváme mléko. Přidáme bobkový list a průběžně vaříme dohusta.

  • 4

    Odstavíme z ohně a odstraníme bobkový list, pak vmícháme fontinu, mozzarellu, 90 g parmezánu a těstoviny. Dochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem.

  • 5

    Vymažeme velkou mělkou zapékací misku tukem a rozestřeme do ní těstovinovou směs. Posypeme strouhankou a zbývajícím parmezánem, předehřejeme troubu na 180 °C a pečeme asi 40 minut, až povrch zezlátne.

Komentáře k receptu