Kuře s rýží na španělský způsob
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika červená
- 0.5 l Vývar drůbeží
- 25 dkg Hrášek mražený
- 15 dkg Párky jemné
- 30 dkg Rýže loupaná
- 40 dkg Kuřecí maso vařené
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 707 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 25 g
- Sodík 528 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 9.6 mg
- Draslík 196 mg
- Vláknina 9249.6 mg
- Vitamín A 9249.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velké pánvi rozpustíme máslo a olej. Cibuli restujeme dozlatova, přisypeme propláchnutou a okapanou rýži a restujeme cca 5 min. Přidáme papriku nakrájenou na proužky. Zalijeme drůbežím vývarem a vaříme 15 minut. Občas promícháme.
-
2
Přidáme hrášek, párek nakrájený na silné plátky a vařené kuřecí maso. Vaříme dalších 10 - 15 minut, dokud se vývar nevstřebá.
-
3
Osolíme a opepříme cayenským pepřem. Ozdobíme petrželovou natí a podáváme.