Indiánky s krémem a čokoládovou polevou
Suroviny
- 120 g Čokoláda hořká
- 20 g Čokoláda hořká
- 10 g Máslo čerstvé
- 160 g Mouka pšeničná hrubá
- 100 g Ořechy vlašské
- 200 g Cukr krupice
- 150 g Cukr moučkový
- 100 g Cukr moučkový
- 6 ks Vaječný bílek slepičí
- 3 ks Vaječný bílek slepičí
- 6 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Citronová kůra
- 1 špetka Vanilka mletá
- 0.25 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 759 kcal
- Sacharidy 113 g
- Tuky 28 g
- Sodík 123 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 93 g
- Cholesterol 374.1 mg
- Draslík 336.3 mg
- Vláknina 6829.5 mg
- Vitamín A 6829.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme cukr, žloutky, vanilku, nastrouhanou citrónovou kůru a třeme do zhoustnutí, poté přidáme tuhý sníh, ušlehaný z bílků, mouku.
-
2
Těstíčkem naplníme vymazané, mouku vysypané formičky, v mírně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Polovinu hotových indiánků přelijeme čokoládovou polevou a necháme oschnout na drátěné podložce, druhou polovinu vydlabeme, vložíme do papírových košíčků, naplníme krémem a přiklopíme indiánky s polevou.
-
3
Na krém ušleháme sníh z bílků, přidáme cukr, zlehka vmícháme strouhanou čokoládu a nastrouhané ořechy.
-
4
Na polevu rozehřejeme čokoládu s máslem a lžičkou vody. Za stálého míchání přidáváme po kapkách cukr povařený ve vodě a umícháme do hladka.