Karbanátky v hnědé omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 44 g
- Sodík 812 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 23.3 mg
- Draslík 96.5 mg
- Vláknina 3985.8 mg
- Vitamín A 3985.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mix mletého masa smícháme s nakrájeným rohlíkem namočeným v mléce.
-
2
Jednu cibuli si nadrobno nakrájíme a osmahneme ji na 20 g másla. Přidáme ji k mletému masu společně se solí, vejcem, pepřem a prohněteme do hmoty. Vypracujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance a na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova.
-
3
V kastrolu na zbylém másle osmažíme druhou cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme mouku, osmahneme a zředíme vodou. Přidáme nové koření, bobkový list, sůl, pepř a povaříme. Do hotové omáčky vložíme karbanátky a podáváme.