Karbanátky v hnědé omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 9 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 2 g Nové koření mleté
  • 200 g Strouhanka
  • 600 g Maso mleté - mix
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Rohlíky bílé
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 dl Voda pitná
  • 0.22 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 572 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 812 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 23.3 mg
  • Draslík 96.5 mg
  • Vláknina 3985.8 mg
  • Vitamín A 3985.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mix mletého masa smícháme s nakrájeným rohlíkem namočeným v mléce.

  • 2

    Jednu cibuli si nadrobno nakrájíme a osmahneme ji na 20 g másla. Přidáme ji k mletému masu společně se solí, vejcem, pepřem a prohněteme do hmoty. Vypracujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance a na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova.

  • 3

    V kastrolu na zbylém másle osmažíme druhou cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme mouku, osmahneme a zředíme vodou. Přidáme nové koření, bobkový list, sůl, pepř a povaříme. Do hotové omáčky vložíme karbanátky a podáváme.

Komentáře k receptu