Ovocný kořeněný chlebíček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Datle
  • 40 g Fíky čerstvé
  • 40 g Mandle
  • 140 g Máslo čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 140 g Mouka pšeničná hrubá
  • 70 g Cukr moučkový
  • 40 g Pomerančová kůra
  • 140 g Rozinky tmavé
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Nové koření celé
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 0.125 l Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 548 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 28 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 155.4 mg
  • Draslík 146.7 mg
  • Vláknina 5465.8 mg
  • Vitamín A 5465.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné rozinky, datle, fíky, v cukru naloženou pomerančovou kůru a mandle nakrájíme na jemné nudličky. Vsypeme do mísy, přelijeme rumem, zakryjeme talířem a necháme odležet do druhého dne.

  • 2

    V míse umícháme do husta máslo, vanilku, cukr a žloutky, třeme cca 30 minut, potom přidáme v rumu naložené ovoce, tlučené koření, tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.

  • 3

    Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy, zvolna pečeme v mírně vyhřáté troubě cca 90 minut. Hotový chlebíček necháme vychladnout, vyklopíme a odložíme do druhého dne. Poté nakrájíme na plátky a podáváme.

Komentáře k receptu