Ovocný kořeněný chlebíček
Suroviny
- 30 g Datle
- 40 g Fíky čerstvé
- 40 g Mandle
- 140 g Máslo čerstvé
- 20 g Máslo čerstvé
- 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 140 g Mouka pšeničná hrubá
- 70 g Cukr moučkový
- 40 g Pomerančová kůra
- 140 g Rozinky tmavé
- 2 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Nové koření celé
- 2 ks Hřebíček
- 1 špetka Skořice mletá
- 1 špetka Vanilka mletá
- 0.125 l Rum
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 548 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 29 g
- Sodík 28 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 155.4 mg
- Draslík 146.7 mg
- Vláknina 5465.8 mg
- Vitamín A 5465.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné rozinky, datle, fíky, v cukru naloženou pomerančovou kůru a mandle nakrájíme na jemné nudličky. Vsypeme do mísy, přelijeme rumem, zakryjeme talířem a necháme odležet do druhého dne.
-
2
V míse umícháme do husta máslo, vanilku, cukr a žloutky, třeme cca 30 minut, potom přidáme v rumu naložené ovoce, tlučené koření, tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
-
3
Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy, zvolna pečeme v mírně vyhřáté troubě cca 90 minut. Hotový chlebíček necháme vychladnout, vyklopíme a odložíme do druhého dne. Poté nakrájíme na plátky a podáváme.