Černý čokoládový suchar
Suroviny
- 150 g Čokoláda hořká
- 210 g Mandle
- 20 g Máslo čerstvé
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 210 g Mouka pšeničná hrubá
- 100 g Cukr vanilka
- 250 g Cukr moučkový
- 80 g Pomerančová kůra
- 210 g Rozinky tmavé
- 0.25 ks Citrony
- 5 ks Vejce slepičí
- 2 ks Hřebíček
- 1 špetka Skořice mletá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 456 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 17 g
- Sodík 38 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 105.2 mg
- Draslík 244.2 mg
- Vláknina 8644.4 mg
- Vitamín A 8644.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 4.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme vejce s moučkovým cukrem a šleháme cca 30 minut do zhoustnutí. Přidáme skořici, nastrouhanou kůru z citronu, tlučený hřebíček, poté zlehka vmícháme na nudličky nakrájené mandle, očištěné rozinky, nastrouhanou čokoládu, pomerančovou kůru a mouku.
-
2
Těsto rozetřeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a v mírně vyhřáté troubě pečeme cca 60 minut. Hotový chlebíček necháme odpočinout do druhého dne, poté nakrájíme, obalíme ve vanilkovém cukru a v teplé troubě dosušíme.