Těstoviny s chřestem, česnekem a šlehačkou
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 50 g Sýr Parmezán
- 250 g Těstoviny Penne
- 500 g Chřest zelený
- 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 špetka Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Pepř bílý
- 2 stroužek Česnek
- 1.2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 489 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 23 g
- Sodík 329 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 58.8 mg
- Draslík 31.3 mg
- Vláknina 270 mg
- Vitamín A 270 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chřest uvaříme v 700 ml osolené vody se špetkou cukru. Vařený chřest nakrájíme na kousky a špičky výhonků chřestu odložíme na konečnou ozdobu.
-
2
Ve zbylé vodě uvaříme těstoviny podle návodu na přípravu, poté je scedíme a necháme okapat.
-
3
V širším hrnci rozpustíme máslo a vmícháme do něj prolisovaný česnek a necháme zpěnit. Potom k česnekovému máslu přisypeme kousky vařeného chřestu a zaprášíme moukou.
-
4
Potom pomalu, za stálého míchání, přiléváme do směsi šlehačku a promícháme. Potom přisypeme nadrobno pokrájenou petrželovou nať a 5 minut povaříme. Poté mírně vychladlou směs rozmixujeme, znovu přihřejeme a vmícháme do těstovin. Před podáváním ozdobíme hlavičkami chřestu a lístky bazalky a posypeme strouhaným sýrem. Podáváme horké.