Polévka ze zelí a brambor

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Brambory
  • 50 g Slanina vepřová
  • 150 g Smetana 16% (pochoutková)
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 200 g Zelí hlávkové bílé
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 3 g Kmín drcený
  • 100 g Uzené maso vařené
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 ml Ocet kvasný lihový
  • 1200 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 417 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 1101 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 34.5 mg
  • Draslík 290.1 mg
  • Vláknina 4930 mg
  • Vitamín A 4930 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílé zelí nakrouháme, brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Brambory se zelím vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme kmín, přilijeme smetanu s rozmíchanou moukou, ocet a vaříme 15 minut. Mezitím v pánvi na sádle osmahneme na nudličky nakrájenou slaninu a kousky vařeného uzeného masa. Přidáme i s tukem do polévky a dovaříme.

  • 2

    Polévku podáváme horkou.

Komentáře k receptu