Zeleninová polévka s mlékem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 50 g Celer bulvový
  • 50 g Kapusta hlávková
  • 50 g Mrkev kořen
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 3 g Kmín drcený
  • 50 g Fazolové lusky zelené
  • 50 g Petržel kořen
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 ml Mléko plnotučné
  • 1200 ml Voda pitná
  • 5 ml Polévkové koření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 207 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 808 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 14.6 mg
  • Draslík 332.6 mg
  • Vláknina 4980 mg
  • Vitamín A 4980 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 188.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z fazolových lusků odkrojíme oba konce, odstraníme podélné vlákno a překrojíme je napůl. Kapustu nakrájíme na slabé proužky, očištěnou mrkev, celer a petržel s bramborami nastrouháme nahrubo.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme všechnu zeleninu, orestujeme, zasypeme moukou, promícháme s tukem a smažíme, až mouka zrůžoví. Zalijeme horkou vodou, metlou dobře promícháme, osolíme, opepříme, přidáme kmín a vaříme deset minut. Nakonec přilijeme mléko, ochutíme polévkovým kořením, necháme projít varem a můžeme podávat.

Komentáře k receptu