Penne s tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 250 g Fenykl sladký - hlíza
  • 125 g Sýr Čedar
  • 200 g Tuňák ve vlastní šťávě
  • 250 g Těstoviny penne
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 603 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 756 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 234.8 mg
  • Draslík 458 mg
  • Vláknina 8462.5 mg
  • Vitamín A 8462.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu na obalu. Důkladně je procedíme a dáme stranou.

  • 2

    Rozehřejeme slunečnicový olej, přidáme nakrájený fenykl a cibuli a smažíme 3-5 minut, až vše změkne, ale nezbarví se. Dáme stranou.

  • 3

    V hrnci rozpálíme máslo, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Postupně zaléváme mlékem. Vaříme a průběžně promícháváme, až omáčka zhoustne.

  • 4

    Do omáčky zamícháme těstoviny, směs fenyklu a cibule, tuňáka, vařená nakrájená vejce a strouhaný čedar. Opepříme a osolíme podle chuti a směs vlijeme do mělké zapékací mísy.

  • 5

    Předehřejeme troubu na 200°C a pečeme asi 30 minut dozlatova. Posypeme nasekanou petrželovou natí a servírujeme.

Komentáře k receptu