Ravioli plněné parmskou šunkou
Suroviny
- 90 g Hovězí maso vařené
- 15 g Máslo čerstvé
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 10 g Petržel - nať
- 20 g Bazalka
- 75 g Šunka parmská
- 300 g Mouka pšeničná hladká
- 300 g Omáčka na těstoviny
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vejce slepičí
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- 2 polévková lžíce Rajčatová šťáva
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 649 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1383 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 363.1 mg
- Draslík 176.3 mg
- Vláknina 1302.8 mg
- Vitamín A 1302.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V robotu smícháme hladkou mouku a lžičku soli, přidáme olej a vejce uhněteme na těsto. Z těsta vytvoříme kouli, tu zabalíme do folie a necháme 30 minut odpočinout.
-
2
Na pánvi rozehřejeme máslo. Přidáme umleté nebo nasekané hovězí maso a opékáme 5 minut. Přidáme petrželovou nať, pokrájenou šunku, sůl, pepř, rajčatovou šťávu, strouhanku, rozšlehané vejce a vodu. Vše pořádně promícháme a povaříme.
-
3
Na hrubou moukou pomoučněném válu rozválíme těsto velmi tence do čtverce. Těsto necháme asi 20 minut vyschnout. Pak je rozkrájíme na čtverečky, polovinu z nich naplníme směsí s mletým masem a přiklopíme prázdným čtverečkem těsta. Okraje spojíme k sobě a vzniklé ravioli uvaříme ve zbytkem soli osolené vroucí vodě. Hotové promícháme s teplou omáčkou a podáváme ozdobené bazalkou.