Koláč mořský
Suroviny
- 60 g Krevety tygří - loupané
- 60 g Tuk
- 500 g Treska aljašská
- 225 g Losos - filety
- 2 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kopr čerstvý
- 1 ks Bobkový list
- 4.25 dl Mléko nízkotučné
- 1 kg Brambory
- 4 polévková lžíce Víno bílé
- 2 polévková lžíce Kapary
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 558 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 19 g
- Sodík 574 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 105.5 mg
- Draslík 1735.1 mg
- Vláknina 12862.2 mg
- Vitamín A 12862.2 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.8 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do pánve dáme ryby s bobkovým listem, solí, pepřem a 3dl mléka. Přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a vaříme 15 minut.
-
2
Pokrájíme oloupané brambory a uvaříme je ve slané vodě.
-
3
Ryby necháme okapat a uschováme 3dl tekutiny, v níž se vařily. Ryby rozebereme na vrstvičky, vyhodíme kosti a maso dáme do zapékací mísy, přidáme krevety.
-
4
Rozpustíme v hrnci polovinu rostlinného tuku, přidáme mouku a minutu smažíme. Přiléváme postupně uschovaný vývar a víno, přivedeme k varu. Přidáme sůl, pepř, kapary a kopr a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Omáčkou přelijeme rybí maso a rozmícháme.
-
5
Brambory scedíme a rozmačkáme je. Smícháme se zbylým rostlinným tukem, solí, pepřem a mlékem, aby byla hladká kaše.
-
6
Kaši dáme do sáčku s velkou hvězdičkovou trubičkou, nastříkáme na ryby a v předehřáté troubě pokrm zapékáme 25 minut.
-
7
Okamžitě podáváme.