Rybí nákyp s těstovinami
Suroviny
- 60 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 450 g Treska aljašská
- 115 g Těstoviny Penne
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Vejce slepičí
- 6 ks Pepř černý celý
- 2 špetka Petržel - nať
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 l Voda pitná
- 1.25 dl Smetana 16% (pochoutková)
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 558 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 22 g
- Sodík 353 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 185.9 mg
- Draslík 1274.9 mg
- Vláknina 32106.5 mg
- Vitamín A 32106.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.8 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrnec s osolenou vodou přivedeme k varu. Přidáme olej a těstoviny a vaříme 10 minut. Poté scedíme a dáme zpět do hrnce, přidáme máslo, přikryjeme a udržujeme teplé.
-
2
Do pánve dáme rybí plátky, přidáme petrželku, pepř a vodu, aby vše zakryla. Přivedeme k varu a povaříme 10 minut pod pokličkou. Rybí plátky vyndáme a dáme stranou, aby vychladly. Tekutinu uschováme. Plátky zbavíme kůže a pokrájíme na kousky. Těstoviny dáme do mísy.
-
3
V misce smícháme smetanu, nasekaný kopr, žloutky, pecorino, muškátový oříšek a směs přidáme do mísy s těstovinami a promícháme. Vmícháme do směsi kousky ryb, přilijeme uschovanou tekutinu a z bílků vyšleháme tuhý sníh a vmícháme ho do směsi.
-
4
Zapékací mísu vymažeme a naplníme směsí. Zakryjeme a postavíme mísu na trojnožku do velkého hrnce. Přilijeme tolik vody, aby dosahovala do poloviny zapékací mísy. Přikryjeme hrnec pokličkou a v páře vaříme 90 minut.
-
5
Nákyp vyklopíme na mísu a okamžitě podáváme.