Dušené přírodní hovězí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 13 g
- Sodík 480 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 63 mg
- Draslík 685.6 mg
- Vláknina 2747 mg
- Vitamín A 2747 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky hovězího masa naklepeme, nasolíme, opepříme a zprudka orestujeme na rozpáleném sádle ze všech stran.
-
2
Přidáme nakrájenou cibuli a houby, bobkový list, sůl a pepř, podlijeme vodou a zakryté dusíme asi hodinu, až je maso měkké. V průběhu dušení maso otáčíme, případně podléváme vodou.
-
3
Když je maso hotové, zaprášíme šťávu moukou a chvíli povaříme.