Dušené přírodní hovězí

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1200 g Hovězí svíčková
  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 g Houby čerstvé
  • 120 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Sádlo vepřové škvařené
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 5 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 480 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 63 mg
  • Draslík 685.6 mg
  • Vláknina 2747 mg
  • Vitamín A 2747 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky hovězího masa naklepeme, nasolíme, opepříme a zprudka orestujeme na rozpáleném sádle ze všech stran.

  • 2

    Přidáme nakrájenou cibuli a houby, bobkový list, sůl a pepř, podlijeme vodou a zakryté dusíme asi hodinu, až je maso měkké. V průběhu dušení maso otáčíme, případně podléváme vodou.

  • 3

    Když je maso hotové, zaprášíme šťávu moukou a chvíli povaříme.

Komentáře k receptu