Fusilli s masovými kuličkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 150 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 3 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 40 g Petržel - nať
  • 150 g Strouhanka
  • 20 g Bazalka
  • 20 g Bazalka
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 500 g Těstoviny Fusilli
  • 500 g Telecí maso mleté
  • 90 ml Voda pitná
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.13 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 968 kcal
  • Sacharidy 123 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1916 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 123 g
  • Cholesterol 189.3 mg
  • Draslík 846 mg
  • Vláknina 15120 mg
  • Vitamín A 15120 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omáčka: Rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli a za občasného míchání smažíme 5 minut, až změkne, ale nezhnědne. Přidáme rajčata a polovinu jejich šťávy, mírně podusíme 3 minuty.

  • 2

    Vložíme bazalku a okořeníme podle chuti.

  • 3

    Masové kuličky: smícháme mleté telecí, strouhanku, strouhaný parmezán, vejce, petržel, sůl a pepř. Postupně přidáváme odměřenou vodu a dobře mícháme. Vytvarujeme z hmoty kuličky velikosti ořechů.

  • 4

    Rozpálíme olej, přidáme masové kuličky a smažíme je, až zhnědnou a jsou uvnitř upečené. Vyjmeme je děrovanou lžící, vložíme je do rajské omáčky a mírně vaříme asi 5 minut.

  • 5

    Zatím vaříme ve slané vodě ve velkém hrnci těstoviny. Důkladně je scedíme, zalijeme je omáčkou s masovými knedlíčky a podáváme ozdobené nasekanou bazalkou.

Komentáře k receptu