Fusilli s masovými kuličkami
Suroviny
- 100 g Cibule
- 150 g Sýr Parmezán
- 5 g Sůl
- 3 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 3 g Pepř černý mletý
- 40 g Petržel - nať
- 150 g Strouhanka
- 20 g Bazalka
- 20 g Bazalka
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 500 g Těstoviny Fusilli
- 500 g Telecí maso mleté
- 90 ml Voda pitná
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 0.13 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 968 kcal
- Sacharidy 123 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1916 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 123 g
- Cholesterol 189.3 mg
- Draslík 846 mg
- Vláknina 15120 mg
- Vitamín A 15120 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.5 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omáčka: Rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli a za občasného míchání smažíme 5 minut, až změkne, ale nezhnědne. Přidáme rajčata a polovinu jejich šťávy, mírně podusíme 3 minuty.
-
2
Vložíme bazalku a okořeníme podle chuti.
-
3
Masové kuličky: smícháme mleté telecí, strouhanku, strouhaný parmezán, vejce, petržel, sůl a pepř. Postupně přidáváme odměřenou vodu a dobře mícháme. Vytvarujeme z hmoty kuličky velikosti ořechů.
-
4
Rozpálíme olej, přidáme masové kuličky a smažíme je, až zhnědnou a jsou uvnitř upečené. Vyjmeme je děrovanou lžící, vložíme je do rajské omáčky a mírně vaříme asi 5 minut.
-
5
Zatím vaříme ve slané vodě ve velkém hrnci těstoviny. Důkladně je scedíme, zalijeme je omáčkou s masovými knedlíčky a podáváme ozdobené nasekanou bazalkou.