Telecí maso nadívané šunkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 29 g
- Sodík 1088 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 224.4 mg
- Draslík 806.2 mg
- Vláknina 1771.3 mg
- Vitamín A 1771.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájený rohlík v míse namočíme do mléka, přidáme nasekanou slaninu a šunku, vmícháme vejce, sůl, pepř a nakonec cibuli nasekanou nadrobno, kterou jsme usmažili na rozpáleném sádle.
-
2
Maso rozřízneme na plát, osolíme, oepříme, potřeme rozmačkaným česnekem a rozprostřeme připravenou nádivku. Svineme do rolády, pevně ovážeme provázkem nebo použijeme potravinářskou síťku a vložíme do pekáče, na jehož dno jsme pokladli plátky másla. Roládu osolíme na povrchu, potřeme máslem, podlijeme vodou a přikrytou pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu, často poléváme vypečenou šťávou.
-
3
Hotovou roládu zbavíme síťky, necháme vychladnout a nakrájíme na plátky. Před podáváním znovu prohřejeme.