Telecí maso nadívané šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Slanina vepřová
  • 250 g Šunka dušená
  • 8 g Sůl
  • 6 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Sádlo škvařené
  • 120 g Máslo bylinkové
  • 1200 g Telecí kýta
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Rohlíky bílé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 515 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 1088 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 224.4 mg
  • Draslík 806.2 mg
  • Vláknina 1771.3 mg
  • Vitamín A 1771.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájený rohlík v míse namočíme do mléka, přidáme nasekanou slaninu a šunku, vmícháme vejce, sůl, pepř a nakonec cibuli nasekanou nadrobno, kterou jsme usmažili na rozpáleném sádle.

  • 2

    Maso rozřízneme na plát, osolíme, oepříme, potřeme rozmačkaným česnekem a rozprostřeme připravenou nádivku. Svineme do rolády, pevně ovážeme provázkem nebo použijeme potravinářskou síťku a vložíme do pekáče, na jehož dno jsme pokladli plátky másla. Roládu osolíme na povrchu, potřeme máslem, podlijeme vodou a přikrytou pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu, často poléváme vypečenou šťávou.

  • 3

    Hotovou roládu zbavíme síťky, necháme vychladnout a nakrájíme na plátky. Před podáváním znovu prohřejeme.

Komentáře k receptu