Barkus - bramboráky z Mokřavy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 427 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 9 g
- Sodík 437 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 1173.1 mg
- Vláknina 16634.5 mg
- Vitamín A 16634.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.7 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané a omyté brambory jemně nastrouháme a necháme asi 5 minut odstát. Pak z nich odlijeme přebytečnou vodu. Přidáme k nim krupici, hodně majoránky a kmínu, pepř, vejce, česnek a sůl podle chuti.
-
2
Vypracujeme polotuhé těsto. V pánvi si rozpálíme olej, těsto nabereme malou naběračkou a pokládáme na olej. Stěrkou těsto rozetřeme na placku a smažíme dozlatova z každé strany.
-
3
Takto usmažíme všechny placky. Podáváme je horké, i jako hlavní jídlo.