Barkus - bramboráky z Mokřavy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Pšeničná krupice
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.17 dl Olej slunečnicový
  • 1 kg Brambory
  • 0.75 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Kmín celý
  • 1.5 polévková lžíce Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 427 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 437 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 1173.1 mg
  • Vláknina 16634.5 mg
  • Vitamín A 16634.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.7 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané a omyté brambory jemně nastrouháme a necháme asi 5 minut odstát. Pak z nich odlijeme přebytečnou vodu. Přidáme k nim krupici, hodně majoránky a kmínu, pepř, vejce, česnek a sůl podle chuti.

  • 2

    Vypracujeme polotuhé těsto. V pánvi si rozpálíme olej, těsto nabereme malou naběračkou a pokládáme na olej. Stěrkou těsto rozetřeme na placku a smažíme dozlatova z každé strany.

  • 3

    Takto usmažíme všechny placky. Podáváme je horké, i jako hlavní jídlo.

Komentáře k receptu