Špagety po římsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 918 kcal
- Sacharidy 96 g
- Tuky 40 g
- Sodík 1201 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 24937.5 mg
- Draslík 440.1 mg
- Vláknina 4889.8 mg
- Vitamín A 4889.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.5 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrole na rozehřátém oleji restujeme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli asi 5 minut. Přidáme na nudličky nakrájenou pancettu a opékáme ji asi 5 minut. Podlijeme vínem, které svaříme na polovinu.
-
2
Do základu vmícháme rajčata a zvolna povaříme 15 minut do zhoustnutí. Omáčku osolíme a opepříme.
-
3
V dostatečném množství osolené vody uvaříme špagety, scedíme a vmícháme do omáčky. Pokrm dobře promícháme a podle potřeby přisolíme.
-
4
Nakonec vmícháme nastrouhaný sýr a ihned podáváme.