Uzené krůtí rolky s chřestem
Suroviny
- 1 kostka Cukr kostkový
- 500 g Chřest bílý
- 50 g Chřest zelený
- 500 g Omáčka na zapékání sýrová
- 250 g Prsa krůtí uzená
- 500 ml Mléko polotučné
- 0.2 kávová lžička Muškátový oříšek
- 2 kávová lžička Pažitka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř bílý
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 694 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 27 g
- Sodík 81 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 24.5 mg
- Draslík 261.6 mg
- Vláknina 5473.2 mg
- Vitamín A 5473.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.8 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chřest očistíme a vaříme v osolené vodě s kostkou cukru.
-
2
Chřest bílý a zelený vaříme každý zvlášť. Bílý vaříme 15 minut a zelený 10 minut. Po uvaření necháme chřest okapat a nakrájíme jej na kousky. Obsah sáčků s hotovou Niva omáčkou vmícháme do mléka, rozmícháme dohladka a vaříme 5 minut, po této době vsypeme do omáčky část sekané pažitky.
-
3
Uzená krůtí prsa nakrájíme na plátky, na které rozdělíme okapaný bílý chřest a zabalíme do tvaru rolek. Vzniklé rolky narovnáme do máslem vymazané zapékací mísy, kterou jsme vysypali strouhankou, aby se pokrm nepřipekl. Zapékáme v troubě předehřáté na 200°C posypané zeleným chřestem asi 15 minut dozlatova.
-
4
Hotový pokrm přelijeme Niva omáčkou a posypeme zbytkem nasekané pažitky.
-
5
Rolky podáváme horké.