Ricotta zapečená s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 226 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 19 g
- Sodík 164 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 2.6 mg
- Draslík 168.3 mg
- Vláknina 1649.8 mg
- Vitamín A 1649.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčátka omyjeme a jedno ponecháme stranou na ozdobu. Zbylá rajčata rozkrojíme na poloviny a urovnáme řeznou plochou navrch do pekáčku vymazaného olejem. Pokapeme 2 lžícemi oleje, osolíme a opepříme. Rajčátka pečeme v silně vyhřáté troubě 7-10 minut, dokud se nezačnou rozpadat.
-
2
Do trouby pod gril vložíme omytou a osušenou papriku a pečeme ji 5 minut. Potom vložíme do mikrotenového sáčku a po zchladnutí sloupneme, rozpůlíme, očistíme a nakrájíme na proužky.
-
3
Bochánek ricotty vodorovně rozkrojíme a spodní polovinu vložíme řeznou stranou navrch do zapékací misky. Osolíme, opepříme a poklademe proužky papriky a pečenými rajčátky. Vrstvy mírně zmáčkneme, pokapeme olejem a navrch položíme jako klobouček horní polovinu ricotty. Posypeme nastrouhaným sýrem, pokapeme olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
-
4
Hotový předkrm ozdobíme rozkrojeným rajčátkem, opepříme a ihned podáváme.