Ricotta zapečená s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Sýr Parmezán
  • 250 g Ricotta
  • 50 ml Olej olivový extra panenský
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Paprika červená
  • 7 ks Rajčata Cherry
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 226 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 164 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 2.6 mg
  • Draslík 168.3 mg
  • Vláknina 1649.8 mg
  • Vitamín A 1649.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčátka omyjeme a jedno ponecháme stranou na ozdobu. Zbylá rajčata rozkrojíme na poloviny a urovnáme řeznou plochou navrch do pekáčku vymazaného olejem. Pokapeme 2 lžícemi oleje, osolíme a opepříme. Rajčátka pečeme v silně vyhřáté troubě 7-10 minut, dokud se nezačnou rozpadat.

  • 2

    Do trouby pod gril vložíme omytou a osušenou papriku a pečeme ji 5 minut. Potom vložíme do mikrotenového sáčku a po zchladnutí sloupneme, rozpůlíme, očistíme a nakrájíme na proužky.

  • 3

    Bochánek ricotty vodorovně rozkrojíme a spodní polovinu vložíme řeznou stranou navrch do zapékací misky. Osolíme, opepříme a poklademe proužky papriky a pečenými rajčátky. Vrstvy mírně zmáčkneme, pokapeme olejem a navrch položíme jako klobouček horní polovinu ricotty. Posypeme nastrouhaným sýrem, pokapeme olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.

  • 4

    Hotový předkrm ozdobíme rozkrojeným rajčátkem, opepříme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu