Tortellini s fazolkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
  • 250 g Slanina vepřová
  • 35 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 500 g Těstoviny Tortellini
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1059 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 2188 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 131 mg
  • Draslík 197.9 mg
  • Vláknina 10074.5 mg
  • Vitamín A 10074.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu.

  • 2

    Zatím rozpálíme v pánvi olej, přidáme kostičky slaniny a vyškvaříme ji dokřupava.

  • 3

    Tortellini důkladně scedíme a dáme je do pánve se slaninou. Přidáme scezené fazolky, smetanu, muškátový oříšek a podle chuti sůl a pepř. Mícháme 1-2 minuty a prohříváme.

  • 4

    Pokrm posypeme nastrouhaným parmezánem a servírujeme.

Komentáře k receptu