Sýrový kukuřičný nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 800 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 280 g Sýr Čedar
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 271 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 279 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 102.6 mg
  • Draslík 218.3 mg
  • Vláknina 3476.6 mg
  • Vitamín A 3476.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zapékací mísu vymažeme kouskem másla.

  • 2

    Asi 3/4 kukuřičných zrnek rozmixujeme na pyré. Přidáme 3/4 nastrouhaného sýru, 25g rozpuštěného másla, vejce, mouku, cukr a sůl. Vše do pyré zašleháme.

  • 3

    Směs vlijeme do zapékací mísy a vmícháme do ní zbylou kukuřici. Povrch uhladíme, posypeme zbylým sýrem a poprášíme cayenským pepřem.

  • 4

    Nákyp pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů Celsia asi 45 minut. Vyjmeme z trouby a necháme ještě 5 minut odpočinout. Podáváme v zapékací míse.

  • 5

    Nákyp výborně chutná s pečeným kuřetem, krůtou nebo šunkou.

Komentáře k receptu