Trojbarevný chlebíček
Suroviny
- 250 g Máslo čerstvé
- 20 g Máslo čerstvé
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 280 g Mouka pšeničná hrubá
- 250 g Cukr moučkový
- 20 g Kakao
- 0.125 kávová lžička Potravinářská barva
- 8 ks Vaječný bílek slepičí
- 6 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Vanilka mletá
- 1 polévková lžíce Rum
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 803 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 46 g
- Sodík 104 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 424.2 mg
- Draslík 120.5 mg
- Vláknina 2450 mg
- Vitamín A 2450 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 50.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo utřeme, přidáme cukr a žloutky a mícháme do zhoustnutí. Poté přilijeme rum, přidáme vanilku, tuhý sníh ušlehaný z bílků, mouku a zlehka promícháme.
-
2
Třetinu těsta přemístíme do vymazané a vysypané formy, druhou třetinu obarvíme kakaem, třetí červeným bretonem a složíme na sebe do formy.
-
3
V mírně vyhřáté troubě pečeme cca 60 minut. Hotový chlebíček necháme vychladnout, vyklopíme a nakrájíme.