Pohanková kaše se slaninou - černidlo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 426 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 23 g
- Sodík 326 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 10.2 mg
- Draslík 67.7 mg
- Vláknina 850 mg
- Vitamín A 850 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pohanku promyjeme pod tekoucí vodou, dáme ji do hrnce, zalijeme 5.5 dl vody, přidáme sůl, očištěnou 1 celou cibuli s hnědou slupkou a pomalu dusíme přibližně 20-25 minut. Pokud by bylo potřeba, během dušení vodu můžeme dolít, přibližně 0.5 dl.
-
2
Mezitím pokrájíme špek a anglickou slaninu na kostičky. Očistíme ještě jednu cibuli a pokrájíme ji nadrobno.
-
3
V pánvi rozpustíme špek, přidáme anglickou slaninu s cibulí a osmažíme je dozlatova.
-
4
Z pohankové kaše vyjmeme uvařenou cibuli, podle chuti dosolíme, rozdělíme na talíře, polijeme slaninou s cibulí a podáváme.