Pohanková kaše se slaninou - černidlo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Anglická slanina
  • 250 g Pohanka
  • 60 g Špek
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 6 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 426 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 326 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 10.2 mg
  • Draslík 67.7 mg
  • Vláknina 850 mg
  • Vitamín A 850 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pohanku promyjeme pod tekoucí vodou, dáme ji do hrnce, zalijeme 5.5 dl vody, přidáme sůl, očištěnou 1 celou cibuli s hnědou slupkou a pomalu dusíme přibližně 20-25 minut. Pokud by bylo potřeba, během dušení vodu můžeme dolít, přibližně 0.5 dl.

  • 2

    Mezitím pokrájíme špek a anglickou slaninu na kostičky. Očistíme ještě jednu cibuli a pokrájíme ji nadrobno.

  • 3

    V pánvi rozpustíme špek, přidáme anglickou slaninu s cibulí a osmažíme je dozlatova.

  • 4

    Z pohankové kaše vyjmeme uvařenou cibuli, podle chuti dosolíme, rozdělíme na talíře, polijeme slaninou s cibulí a podáváme.

Komentáře k receptu