Tříbarevná terina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 125 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 149 g
- Sodík 2070 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 418.4 mg
- Vláknina 10489.2 mg
- Vitamín A 10489.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.4 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrubě nastrouhanou mrkev a zázvor vaříme ve slané vodě až skoro doměkka (10–15 minut). Nastrouhaný celer vaříme ve slané vodě (8–10 minut) doměkka.
-
2
Růžičky brokolice vaříme 4 minuty ve slané vodě skoro doměkka.
-
3
Každý druh zeleniny zvlášť procedíme a opláchneme ve studené vodě. Formu na terinu lehce potřeme olejem.
-
4
Rozmixujeme brokolici s 1 vejcem, solí a pepřem dohladka. Směs nalijeme do formy a uhladíme povrch. Rozmixujeme celer s 1 vejcem, solí a pepřem dohladka. Nalijeme na brokolicovou vrstvu a uhladíme povrch.
-
5
Rozmixujeme mrkev, zázvor, 1 vejce, sůl a pepř v mixéru dohladka. Nalijeme na celerovou vrstvu a uhladíme povrch.
-
6
Alobal potřeme olejem a formu přikryjeme. Formu vložíme do pekáče a zalijeme do poloviny vodou. Pečeme 1 hodinu v troubě na 180 °C, až je nákyp pevný.
-
7
Formu vyjmeme z vody a necháme vychladnout. Důkladně vychladíme v chladničce, pak vyklopíme a nakrájíme.