Míchaná vejce s lososem obložená chřestem
Suroviny
- 1 kostka Cukr kostkový
- 500 g Chřest bílý
- 40 g Losos uzený
- 500 g Chřest zelený
- 4 kávová lžička Kaviár
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř bílý
- 1 l Voda pitná
- 0.27 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Kerblík
- 1 polévková lžíce Šťáva citrónová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 210 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 10 g
- Sodík 460 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 344.8 mg
- Draslík 471.8 mg
- Vláknina 5641.4 mg
- Vitamín A 5641.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.8 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chřest uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru a necháme okapat. Plátky lososa nakrájíme na nudličky. V syrových vejcích rozmícháme pepř a sůl. Ochucená vejce za občasného míchání smažíme na pánvi a jakmile se srazí, přidáme k nim nudličky lososa.
-
2
Na teplé talíře naaranžujeme lososa, kterého obložíme vařenými kousky chřestu. Lososa i chřest zalijeme zálivkou a navrch poklademe míchanými vejci. Na závěr ozdobíme kaviárem. Podáváme teplé ozdobené nasekaným kerblíkem.