Polské závitky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 548 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 32 g
- Sodík 1116 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 143.1 mg
- Draslík 104.4 mg
- Vláknina 2365 mg
- Vitamín A 2365 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí plátky naklepeme, nasolíme, opepříme. Změklé máslo utřeme s cibulí nadrobno, strouhankou, solí a pepřem. Touto směsí potřeme plátky a svineme je do závitků, ovážeme nití nebo spojíme silikonovými pásky. Závitky obalíme v mouce a opečeme ze všech stran na rozpáleném sádle. Podlijeme vývarem a zakryté dusíme pozvolna doměkka. Dosolíme, dochutíme a můžeme podávat s vhodnou přílohou.