Sváteční chlebíček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 120 g Mrkev kořen
  • 125 g Ořechy vlašské
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 15 g Houby sušené
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 175 g Sýr Čedar
  • 60 g Oříšky piniové
  • 10 g Rozmarýn čerstvý
  • 125 g Ořechy para
  • 75 g Hnědá rýže
  • 350 ml Voda pitná
  • 20 ml Olej slunečnicový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 520 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 86 g
  • Sodík 484 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 67.8 mg
  • Draslík 391.2 mg
  • Vláknina 6625.1 mg
  • Vitamín A 6625.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vaříme rýži ve slané vodě 30–35 minut doměkka. Procedíme ji.

  • 2

    Na houby nalijeme vroucí vodu a necháme je 30 minut namočené.

  • 3

    Scedíme houby, propláchneme je pod tekoucí vodou a osušíme protřepáním. Jemně je nakrájíme.

  • 4

    Ve woku rozpustíme máslo, přidáme strouhanou mrkev, nasekanou cibuli a drcený česnek a 5 minut za občasného míchání smažíme. Přidáme houby, rýži, hříbky, petrželku a rozmarýn a podusíme doměkka. Směs rozmixujeme v mixéru. Vmícháme opražené nasekané ořechy, piniové oříšky, strouhaný sýr, vejce, podle chuti sůl a pepř.

  • 5

    Chlebíčkovou formu lehce vymažeme olejem, dáme do ní směs a upravíme povrch. Přikryjeme fólií a pečeme půldruhé hodiny v troubě na 190 °C, až je povrch pevný. Vyklopíme, nakrájíme a ozdobíme.

Komentáře k receptu