Sváteční chlebíček
Suroviny
- 80 g Cibule
- 30 g Máslo čerstvé
- 120 g Mrkev kořen
- 125 g Ořechy vlašské
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 15 g Houby sušené
- 250 g Žampiony čerstvé
- 175 g Sýr Čedar
- 60 g Oříšky piniové
- 10 g Rozmarýn čerstvý
- 125 g Ořechy para
- 75 g Hnědá rýže
- 350 ml Voda pitná
- 20 ml Olej slunečnicový
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 86 g
- Sodík 484 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 67.8 mg
- Draslík 391.2 mg
- Vláknina 6625.1 mg
- Vitamín A 6625.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vaříme rýži ve slané vodě 30–35 minut doměkka. Procedíme ji.
-
2
Na houby nalijeme vroucí vodu a necháme je 30 minut namočené.
-
3
Scedíme houby, propláchneme je pod tekoucí vodou a osušíme protřepáním. Jemně je nakrájíme.
-
4
Ve woku rozpustíme máslo, přidáme strouhanou mrkev, nasekanou cibuli a drcený česnek a 5 minut za občasného míchání smažíme. Přidáme houby, rýži, hříbky, petrželku a rozmarýn a podusíme doměkka. Směs rozmixujeme v mixéru. Vmícháme opražené nasekané ořechy, piniové oříšky, strouhaný sýr, vejce, podle chuti sůl a pepř.
-
5
Chlebíčkovou formu lehce vymažeme olejem, dáme do ní směs a upravíme povrch. Přikryjeme fólií a pečeme půldruhé hodiny v troubě na 190 °C, až je povrch pevný. Vyklopíme, nakrájíme a ozdobíme.