Telecí maso s polskou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 6 g Sůl
  • 20 g Tuk
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 40 g Strouhanka
  • 100 g Kopr čerstvý
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 1000 g Telecí kýta
  • 6 g Kmín drcený
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 378 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 824 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 182.8 mg
  • Draslík 596.6 mg
  • Vláknina 2278 mg
  • Vitamín A 2278 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájené rohlíky namočíme do mléka. V míse ušleháme máslo se žloutky, přidáme nasekaný kopr a namočené rohlíky, sůl, pepř, muškátový oříšek, bílky a strouhanku. Všechno důkladně promícháme.

  • 2

    Vzniklou nádivkou naplníme kapsu, kterou vytvoříme naříznutím ostrým nožem v telecí kýtě. Otvor zašijeme nebo spojíme jehlami a maso vložíme do tukem vymazaného pekáče. Pořádně osolíme, okmínujeme a dáme péct do středně vyhřáté trouby asi na hodinu. Podléváme rozpuštěným máslem, postupně vypečenou šťávou.

Komentáře k receptu