Telecí maso s polskou nádivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 378 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 23 g
- Sodík 824 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 182.8 mg
- Draslík 596.6 mg
- Vláknina 2278 mg
- Vitamín A 2278 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájené rohlíky namočíme do mléka. V míse ušleháme máslo se žloutky, přidáme nasekaný kopr a namočené rohlíky, sůl, pepř, muškátový oříšek, bílky a strouhanku. Všechno důkladně promícháme.
-
2
Vzniklou nádivkou naplníme kapsu, kterou vytvoříme naříznutím ostrým nožem v telecí kýtě. Otvor zašijeme nebo spojíme jehlami a maso vložíme do tukem vymazaného pekáče. Pořádně osolíme, okmínujeme a dáme péct do středně vyhřáté trouby asi na hodinu. Podléváme rozpuštěným máslem, postupně vypečenou šťávou.