Líni

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 800 g Lín
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Česnek
  • 1 špetka Tymián sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 58 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 42.5 mg
  • Draslík 8.5 mg
  • Vláknina 231.8 mg
  • Vitamín A 231.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 62.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykucháme ryby, důkladně je omyjeme a očistíme, osušíme.

  • 2

    Nasolíme je, posypeme česnekem, tymiánem a sladkou paprikou. Necháme dvě hodiny odležet.

  • 3

    Poté ryby dáme na pekáč, pokmínujeme, opepříme a pečeme při 200 stupních. Během pečení podléváme červeným vínem.

  • 4

    Pár minut před dokončením zalijeme smetanou a posypeme strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu