Ďas mořský s okrou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Okra - Ibišek jedlý
  • 750 g Mořský ďas
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 kávová lžička Garam masala
  • 0.25 kávová lžička Anýz celý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Kokosové mléko
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 289 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 138 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 46.9 mg
  • Draslík 1051.9 mg
  • Vláknina 7770 mg
  • Vitamín A 7770 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme citronovou šťávu, kůru, roztlučený anýz, sůl a pepř. Přidáme pokrájené rybí maso bez kosti a kůže a vše promícháme. Necháme marinovat hodinu.

  • 2

    V hrnci s vařící vodou povaříme okru 5 minut. Scedíme ji a pokrájíme na plátky.

  • 3

    Ve woku rozehřejeme olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, přidáme rozetřený česnek a zázvor a minutu smažíme. Přidáme rybu s marinádou a smažíme 2 minuty. Přidáme do woku kokosové mléko a garam masalu a povaříme 10 minut.

  • 4

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu