Ďas mořský s okrou
Suroviny
- 250 g Okra - Ibišek jedlý
- 750 g Mořský ďas
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 2 kávová lžička Garam masala
- 0.25 kávová lžička Anýz celý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 dl Kokosové mléko
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 289 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 13 g
- Sodík 138 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 46.9 mg
- Draslík 1051.9 mg
- Vláknina 7770 mg
- Vitamín A 7770 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce smícháme citronovou šťávu, kůru, roztlučený anýz, sůl a pepř. Přidáme pokrájené rybí maso bez kosti a kůže a vše promícháme. Necháme marinovat hodinu.
-
2
V hrnci s vařící vodou povaříme okru 5 minut. Scedíme ji a pokrájíme na plátky.
-
3
Ve woku rozehřejeme olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, přidáme rozetřený česnek a zázvor a minutu smažíme. Přidáme rybu s marinádou a smažíme 2 minuty. Přidáme do woku kokosové mléko a garam masalu a povaříme 10 minut.
-
4
Podáváme horké.