Rybí zelené kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Chilli paprička zelená
  • 4 plátek Treska aljašská
  • 1.5 dl Kokosové mléko
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Máta
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 101 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 202 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0.4 mg
  • Draslík 122.4 mg
  • Vláknina 1356.4 mg
  • Vitamín A 1356.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme olej ve velké pánvi a osmahneme pokrájené jarní cibulky. Vmícháme mletý koriandr, kmín, chilli a smažíme, dokud nezačne koření vonět. Přidáme čerstvý koriandr, pažitku, mátu, kokosové mléko, sůl a pepř.

  • 2

    Do pánve vložíme rybí plátky a pod pokličkou podusíme 15 minut.

  • 3

    Hotové plátky rozdělíme na ohřáté talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu