Lasagne s uzenou treskou
Suroviny
- 125 g Žampiony čerstvé
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 25 g Mouka pšeničná hladká
- 125 g Sýr Čedar
- 125 g Lasagne
- 350 g Treska uzená
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Cuketa
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 dl Vývar zeleninový
- 3 dl Mléko nízkotučné
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1092 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 83.1 mg
- Draslík 793.7 mg
- Vláknina 4531.5 mg
- Vitamín A 4531.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme pokrájené žampiony a smažíme 3 minuty. Přidáme pokrájenou cuketu, rajčata a vývar a povaříme 15 minut. Osolíme a opepříme.
-
2
Do pánve dáme máslo, mouku, mléko a necháme omáčku povařit a zhoustnout za neustálého míchání. Poté pánvičku sundáme z ohně, přidáme polovinu sýra a všechnu petrželku. Mícháme, aby se sýr rozpustil.
-
3
Rajčatovou směs přemístíme do velké zapékací mísy a dáme na ni polovinu lasagní. Přes ně rozložíme kusy ryby a přelijeme polovinou sýrové omáčky. Na ně dáme druhou vrstvu lasagní a na ni rozprostřeme zbytek sýrové omáčky. Posypeme zbývajícím sýrem.
-
4
Zapékáme v předehřáté troubě 40 minut.
-
5
Podáváme horké.