Francouzský chlebíček
Suroviny
- 250 g Kaštany jedlé
- 120 g Cibule
- 120 g Celer řapíkatý
- 250 g Brambory vařené
- 125 g Strouhanka
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 60 g Paprika červená
- 30 g Řeřicha
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 267 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 9 g
- Sodík 600 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 48.9 mg
- Draslík 514.8 mg
- Vláknina 4903.7 mg
- Vitamín A 4903.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Upečeme kaštany a část nasekáme nahrubo, část jemněji.
-
2
Na pánvi rozpálíme olej, vložíme nakrájenou cibuli, celer a drcený česnek a smažíme 3–5 minut doměkka.
-
3
Pánev odstavíme a přidáme kaštany, rozmačkané brambory, strouhanku, vejce, petržel, sójovou omáčku a rajský protlak. Okořeníme a promícháme.
-
4
Formu na chlebíček vymažeme máslem, dáme do ní směs a upravíme povrch. Alobalem zakryjeme a pečeme 1 hodinu v troubě na 180 °C, až je povrch pevný.
-
5
Vyklopíme, nakrájíme na řezy a ozdobíme řeřichou. Horké servírujeme.