Ryba v ostré sečuánské omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Olej sezamový
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.25 dl Voda pitná
  • 1 kg Kapr obecný
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 5 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Fazolová omáčka s chilli
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 1 polévková lžíce Ocet rýžový
  • 1 polévková lžíce Kukuřičná pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 432 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 564 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 165 mg
  • Draslík 900.4 mg
  • Vláknina 1182 mg
  • Vitamín A 1182 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme kapra a necháme okapat. Uděláme šikmo po obou stranách několik hlubokých zářezů, potřeme kapra po obou stranách sójovou omáčkou a rýžovým vínem. Dáme na mísu, přikryjeme a necháme marinovat v lednici 15 minut.

  • 2

    Rozehřejeme olej ve woku a poté osmahneme kapra po obou stranách do zlatohněda.

  • 3

    Z woku odlijeme olej až na 1 lžíci, kapra přesuneme na jednu stranu woku a přidáme rozetřený česnek, pokrájené jarní cibulky - bílou část, fazolovou omáčku s chilli, zázvor, cukr, rajčatový protlak, vodu a vinný ocet. Směs přivedeme k varu a necháme kapra v omáčce obalit. Povaříme 5 minut a rybu jednou obrátíme. Přidáme zelenou část jarních cibulek a vmícháme kukuřičnou pastu, aby omáčka zhoustla.

  • 4

    Hotový pokrm zastříkneme sezamovým olejem a okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu