Placky z telecího mozku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Telecí mozek
  • 200 g Strouhanka
  • 15 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 0.5 dl Ocet kvasný lihový
  • 0.56 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1448 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 2731.8 mg
  • Draslík 594.9 mg
  • Vláknina 2041.7 mg
  • Vitamín A 2041.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Svaříme vodu s octem a polovinou soli, nepoškozené mozečky odblaníme a vložíme do hrnce s vroucí vodou a octem. Několikrát je necháme přejít varem a potom vychladnout. Vyjmeme, rozkrojíme na polovinu, osolíme, opepříme a každou část obalíme v mouce, vejci a strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.

Komentáře k receptu