Zadělávané telecí s omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 270 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 40 g
- Sodík 513 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 215.6 mg
- Draslík 670.4 mg
- Vláknina 2533.8 mg
- Vitamín A 2533.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou zeleninu a maso zvolna uvaříme v hrnci s vodou doměkka. Maso a zeleninu vyjmeme a vývar necháme prudce vařit, až se sníží objem na 3/4 litru a odstavíme. V misce utřeme máslo s moukou, zředíme trochou vývaru, rozmícháme dohladka a vlijeme do odstaveného vývaru. Povaříme a vložíme zpět zeleninu nakrájenou na kousky a maso na jednotlivé porce. Osolíme, opepříme a nakonec vmícháme žloutky, ještě krátce povaříme a můžeme podávat s vhodnou přílohou.