Zadělávané telecí s omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1200 g Telecí kýta
  • 100 g Mrkev kořen
  • 100 g Petržel kořen
  • 50 g Celer bulvový
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 270 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 513 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 215.6 mg
  • Draslík 670.4 mg
  • Vláknina 2533.8 mg
  • Vitamín A 2533.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou zeleninu a maso zvolna uvaříme v hrnci s vodou doměkka. Maso a zeleninu vyjmeme a vývar necháme prudce vařit, až se sníží objem na 3/4 litru a odstavíme. V misce utřeme máslo s moukou, zředíme trochou vývaru, rozmícháme dohladka a vlijeme do odstaveného vývaru. Povaříme a vložíme zpět zeleninu nakrájenou na kousky a maso na jednotlivé porce. Osolíme, opepříme a nakonec vmícháme žloutky, ještě krátce povaříme a můžeme podávat s vhodnou přílohou.

Komentáře k receptu