Polévka z droždí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 212 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 43 g
- Sodík 1467 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 466.8 mg
- Vláknina 3380 mg
- Vitamín A 3380 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme dozlatova, přidáme rozdrobené droždí, promícháme a krátce orestujeme, zalijeme litrem horké vody, přisypeme zeleninu, osolíme, opepříme a povaříme 10 minut.
-
3
Do misky rozklepneme vejce, přisypeme pohankovou hrubou mouku a vypracujeme těsto. Na hrubém struhadle strouháme z těsta zavářku rovnou do polévky, povaříme pár minut, dochutíme polévkovým kořením a můžeme podávat.