Polévka ze skopových ledvinek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 259 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 37 g
- Sodík 1121 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 289.8 mg
- Draslík 312.5 mg
- Vláknina 3122.5 mg
- Vitamín A 3122.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ledvinky rozkrojíme, vyřežeme žíly a močové trubice, zbytek nakrájíme na nudličky. Několikrát ledvinky spaříme horkou vodou a nakonec propláchneme studenou vodou. Vložíme je do hrnce, přidáme kousek skopového žebra, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme asi 30 minut. Vyndáme žebro, obereme maso, které vrátíme do polévky a kost vyhodíme. Očištěnou zeleninu nastrouháme nahrubo a přidáme do polévky, osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek. Přisypeme pomalu krupici, dobře promícháme a povaříme ještě 10 minut. Nakonec dochutíme polévkovým kořením a můžeme podávat.